SEE ALL PHOTOS
Property Image
8 Nov 2016

Scope – Architecture and Interior design
Completion – 1999

Commencement Situation

An elevated site heralded sweeping views east towards the city and foothills with glimpses of the nearby ocean… The neighboring buildings, visually harsh and a combination of 60’s walk up flats and blank brick facades.

Project Brief

To maximise the eastern view externally, whilst becoming inward looking, primarily around a centrally located pool and landscaped courtyard.

Design Elements

The main living areas were elevated from the street following the contour of the land, maximizing eastern views. The pool and courtyard were enveloped by the kitchen, dining and sitting room with the private areas split over two levels. The master suite takes in the whole upper floor, with sweeping eastern views and glimpses of the ocean to the west.